A Travellerspoint blog

Barcelona 2011

sunny 27 °C

Etter å ha arbeidet jevnt siden midten av mars skulle jeg endelig få ta meg litt ferie i begynnelsen av august. Turen skulle gå til Barcelona hvor jeg skulle besøke min spanske venn, Albert. Jeg skulle bo hos familien hans, og jeg må innrømme at jeg var litt nervøs. Har blandede erfaringer med å bo hos fremmede familier. Det skulle derimot vise seg at jeg ikke hadde noe å bekymre meg for! Familien var helt fantastisk og de tok meg i mot som om jeg skulle være en del av familien. Ikke noe å si på service og vennlighet!

Første sightseeing-dagen brukte Albert og jeg i områdene Barri Gòtic og La Rambla. La Rambla er i hovedsak en veldig stor og lang gate med mange butikker, mennesker og caféer. Vi tok oss også en tur til katedralen og til Plaça de Sant Jaume hvor rådhuset ligger. Byggene der var vesentlig finere enn rådhuset her i Lillehammer for å si det sånn! Vi dro også innom La Boqueria som er et eneste stort marked. Markedet var i hovedsak beregnet på turister, men det var likevel morsomt å se på alt de solgte av kjøtt, fisk, krydder, nøtter, frukt, godteri etc.
IMG_0224.jpg
IMG_0242.jpg
IMG_0242.jpg

Etter en lang sittepause, jeg ble veldig lett sliten i beina, tok vi turen til en annen stor gate(husker ikke navnet) hvor det lå Chanel, Rolex og andre dyre butikker omhverandre. I denne gaten fant vi også tre flotte hus, med veldig spesiell arkitektur; Casa Batlló, Casa Amatller og La Pedrera. Desverre hadde vi ikke tid til å gå inn i dem.

Dagen etter sto vi opp tidlig for å være klar i kø til La Sagrada Familia skulle åpne. Desverre viste det seg at det var en million mennesker med samme ide(det føltes i hverfall sånn), så vi ble stående en halvtime i kø før vi fikk sett Barcelonas mest kjente byggverk.Bygget var like overdådig og storslått som rykte tilsa. Bygget var per i dag ikke ferdig, men man regner med at det vil stå klart i 2030, så jeg får ta meg en tur til da!
IMG_0308.jpg
Etter besøket gikk vi litt på måfå(dvs. Albert visste hvir vi gikk og jeg bare fulgte tankeløst etter), og endte opp ved triumfbuen og en stor og flott park med den største og mest pragende fotenen jeg har sett i mitt liv.
IMG_0315.jpg
Senere på kvelden, etter at jeg hadde sovet litt siesta, tok vi turen til Park Guell. Det er Gaudi som har stått for utformingen av parken, så vell som La Sagrada Familia og andre flotte byggverk i Barcelona. Parkens høydepunkt var en fargesprakende øgle av noe slag, som jeg likte veldig godt!

Tredje og siste ordentlige sightseeing-dag brukte vi på Picasso museet og sjokolade-museet. Av disse to ble jeg helt klart mest imponert over sjokolade-museet, men det er kanskje fordi det er kunst jeg forstår meg mer på(?). Det var sjokolader i alle farger, størrelser og fasonger. Noen var til og med nesten like høye som meg! Og det var utrolig å se alle detaljene de hadde på sjokoladene. Hvordan de i det hele tatt fikk alt til å stå var i seg selv ganske utrolig. Det er likevel greit å ha sett noen maleri av Picasso, siden hans biler er verdenskjente.
Resten av dagen ble brukt sammen med Albert sin familie, og til ren avslappning før avreise dagen.
IMG_0342.jpgIMG_0352.jpg

Barcelona var en flott by, og jeg fikk sett de viktigste tingene jeg ville se. Samtidig vet jeg at jeg har mye igjen å utforske av byen, og jeg kommer helt klart til å ta en tur til en gang i fremtiden!

Posted by Oiesof 02:12 Archived in Spain

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint