A Travellerspoint blog

Portugal 2012

Quinta Soria Moria og første familieferie med Terje

sunny 35 °C

Da er det sannelig på tide at jeg prøver å oppdatere bloggen min igjen. Det var jo poenget med at jeg startet denne her at jeg skulle ha noe å se tilbake til når hukommelsen begynner å svikte!

Portugal ble heldig vinner i år da familien skulle velge reisemål for sommeren. Vi leide hus av onkels og tantes venner. Det var et utrolig flott hus med 12 soverom, tennisbane, svømmebasseng, vinkjeller og egen butler. Mer enn det noen av oss trenger, men det var morsomt å slå ut håret på feriefronten. Grunnen til at vi forsømte Hellas i år og i stedet valgte portugal skyldes at de gamle foreldrene tåler den kokende hellasvarmen dårlig, og da passer det med et feriested hvor temperaturen er lavere og det er litt mer vind. Det var uansett ikke kaldt!

Denne ferien var også spesiell fordi Terje var med oss for første gang. Ellers var det den vanlige gjengen som reiste; mamma, pappa, Andrea, Kristi, Ole, Anders og Sara. Det er alltid like hyggelig å feriere med dem!

Vi gjorde som vi ellers gjør når vi er på ferie, nemlig spise, drikke vin, spise og drikke litt mer vin. Portugal er kjent for sine fiskeretter og selv jeg prøvde å begi meg ut på en del av dem. Vi spiste skjell med olje, hvitløk og sitron, i tillegg til kjempereker og sjømatsris (som serveres i glovarme kjeramikkboller!). Ellers prøvde vi en masse portugisisk vin som heller ikke er til å klage på.

Fordelen med å leie et hus (litt i ødemarken) er at man har muligheten til å gjøre forskjellige aktiviteter ut i fra behov. Noen handlet inn til lunsj, andre syklet, spilte tennis, leste eller døset i solen. Etterhvert som ferien nærmet seg slutten prøvde noen seg på synkronsvømming og stuping. Selv mamma dyppet håret!!! Det fant vi ut at skjer ca hvert 28.år. Så en historisk begivenhet med andre ord. Vi hadde også familieturnering i tennis hvor Ole og Terje definitivt var best, men Kristi var nesten på høyde hun også!

Dette var altså første Portugalferie, og vi syntes alle at landet er fantastisk. Vi har veldig lyst til å reise dit igjen!

PS: Bilder kommer snart

Posted by Oiesof 07:26 Archived in Portugal

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint