A Travellerspoint blog

Roma

Påsken 2012

Jeg har desverre vært altfor dårlig til å oppdatere bloggen rett etter reise, og det straffer seg når man etterhvert skal sette seg ned å prøve å huske hva man har gjort ca. et halvt år senere. Ikke har jeg noen bilder jeg kan se på heller i forsøk på å huske. Mener å huske at Andrea har bildene. Jeg får bare la det være en lærepenge for meg selv til en annen gang.

Vi hadde egentlig bestemt at Spania skulle bli vårt nye reisemål for påskeferien, men pappas situasjon snudde situasjonen på hodet. Det gjorde for så vidt ingenting. Vi er var alle enige om at vi elsker Roma, så å ta en tur dit så pappa kunne ta en ekstra titt på pantheon gjorde ingenting.
Vi bodde på et hotell vi hadde fått anbefalt av Per Walter. Hotellet lå rett i nærheten av en veldig dyr og populær handlegate, og med spansketrappene rett rundt hjørnet. Med andre ord; fantastisk beligenhet! Det som var deilig med denne ferien var at vi har vært i Roma før, så vi hadde alt unnagjort det meste av turisttingene. Vi kunne derfor ha en avslappende ferie hvor vi bare trasket rundt og satte oss ned på koslige kafeer. Traskingen ledet oss likevel til en masse turiststeder. Vi spiste ved spansketrappene, kastet mynt i fontana di trevi (det var en veldig emosjonell affære, men jeg er likevel sikker på at alle fire kommer til å returnere til Roma), så Piazza Navona og flere andre kjente steder.

Turisten i meg hadde likevel bestemt at vi burde se Vatikanet. Da kunne jeg i tillegg si at jeg hadde besøkt to "land". Desverre ble hele opplevelsen litt mye for pappa da det var millioner av mennesker i svære horder, og ingen heis for å komme seg til starten av turistturen. Mamma og pappa gjorde derfor det lure og snudde før det var for sent. Jeg følte litt dårlig samvittighet, da det var jeg som hadde bestilt billettene, men jeg satte samtidig stor pris på at mamma og pappa sa at Andrea og jeg likevel kunne bli igjen, så vi i hvertfall fikk noe valuta for pengene.
Vatikanet var i hvertfall helt fantastisk! Jeg er en stor fan av storartet arkitektur og interiør (jo mer ekstravagant, det bedre), så vatikanet var definitivt stedet for meg. Det var så mye fint å se på at Andrea og jeg ikke helt skjønte hva som var så fantastisk med det sixtinske kapell da vi endelig kom dit.

Ellers gikk det meste av turen med til å spise og drikke god italiensk mat og vin. Vi er alle matmomser og setter stor pris på mat, så en slik type ferie passer oss perfekt. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake, og det vil forhåpentligvis ikke bli lenge til neste gang!

Posted by Oiesof 12:46 Archived in Italy

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint