A Travellerspoint blog

Hellas

Brann og andre vanlige feriehendelser

sunny 35 °C

Fra 13.07 til 27.07 var jeg på ferie på "hemmelig" øy i Hellas. Jeg reiste sammen med min onkel, tante, fetter, mamma og pappa. Andrea og Sara skulle komme litt senere. De skulle feriere en uke med oss før de skulle dra til Antiparos.

DSCN1251.jpg

Ferien besto for det meste av frokost på terassen, soling på stranden, tur på taverna, bading på klippene, snacks utenfor leiligheten og middag på byen. Altså slik vi alltid pleier å gjøre når vi er i Hellas.

Som regel skjer det ikke mye på disse feriene, men den ene dagen her var et unntak. Det begynte nemlig å brenne rett ved stranden vi lå på! I Hellas på sommeren er det selvsagt veldig tørt og folk kaster sneipene sine uten å tenke, så det er ikke uvanlig at det blir brann. Likevel var det litt ubehagelig da det skjedde. Mamma hadde kjent lukten ganske tidlig, men hadde først lurt på om amigoen på tavernaen grillet iherdig i dag. Så plutselig ser vi at stranden er dekket av grå luft og vi skjønner at det må være noe spesielt. Allerede da har noen grekere alt trått til å begynt å slukke brannen. Det nærmeste hotellet hadde funnet fram en vannslange som spylte ut like mye vann som dusj
en vår(dvs. en stråle, men heldigvis har mamma med seg et annet dusjhode i kofferten). Noen hadde også stilt opp med røde brannslukningsapparat. Etter noe som føltes som en evighet kunne vi endelig se brannbilen, men da var alt brannen slukket. Brannmannskapet sørget da for å spyle litt vann rundt om kring for å unngå at det skulle oppstå en ny brann. Deretter la folk seg ned igjen og fortsatte med soling og bading.

IMG_0769.jpg

Siste dag regnet det...

Posted by Oiesof 17:00 Archived in Greece Tagged family_travel Comments (0)

Spania

På tur med familien i Málaga og Granada

overcast 15 °C
View Spania 2010 on Oiesof's travel map.

Påsken 2010 dro familien min og jeg på tur til Spania. Vi hadde på forhånd avtalt at vi skulle til Granada for å se Alhambra. Alhambra er et vakkert muslimsk bygg i Spania fra den tiden muslimene herjet i Spania. For 2 år siden var vi i Spania av samme grunn, men da visste vi ikke at man måtte bestille biletter mange måneder i forveien for å få tilgang til de flotteste byggene. Denne gangen var vi heldigvis godt forberedt!

Påsken i (Sør-) Spania er veldig spesiell. Hver kveld går det lange prosesjoner i gatene. Medlemmer av de forskjellige kirkene stiller opp i noe som minner veldig om KKK-drakter. Egentlig er det KKK som fikk inspirasjonen til sine antrekk fra påskefeiringen i Spania. I tillegg har hver kirke en eller flere stooooore statuer av Jesus eller Maria som de bærer. Ofte er det over 100 mann som bærer en sånn staue. Stauene viser forskjellige episoder som skjedde under påsken;Jesus rundt bordet med sine disipler, Jesus som blir forrådt, Jesus som henger på korset, Jesus som henger på korset med gråtende kvinner og menn rundt seg, osv.(Det sies at fra og med påskemorgen så feirer de stort her i Spania, men vi har desverre alltid dratt hjem før den tid..). Statuene er sølv eller gullbelagte og er rett og slett fantastiske å på! Bak disse statuene kommer det store korps som spiller lyse trompettoner og mange trommeslagere. Dette pluss små prestgutter som sprer røkelse skaper en veldig spesiell steming. Man blir nesten litt religiøs av å se på.

Ellers har vi for det meste gått rundt i Málaga og Granada for å finne steder å spise. Andalucia(Sør-Spania) er kjent for sine tapasretter, så vi måtte selvfølgelig spise masse av dette. Det gikk mye i jamón iberico, chorizo, oster og cava. Nydelig!

Dagen før vi skulle reise valgte vi å gå ut for å spise senere enn det vi ellers hadde gjort. Resultatet ble at restaurantene var stappfulle! Vi endte derfor med å gå i timevis for å finne et sted å spise(noen i familien er mer kresne på steder å spise enn andre). Tilslutt konkluderte vi med at vi ikke fant en perfekt resturant og vi bestemte oss derfor for å gå tilbake til en liten, bortgjemt vi hadde sett før på kvelden. Restauranten var tydelig familiedrevet. Vi bestile mat, og før vi omtrent hadde begynt å spise prøvde bestefaren å nappe bort tallerkenen vår! Dette gjorde oss selvsagt litt stresset, men vi sa ingenting. Vi fikk også sjenket vin i noe som så ut som små bøsstalerkner. Vi reagerte, men da påstå de at det var tradisjonelt. Vi kunne ikke skjønne at dette kunne være typisk spansk ettersom ingen andre steder vi hadde vært gjorde det på samme måte. Løsningen på gåten fikk vi tilslutt når vi skulle gå. Bestefaren fortalte oss at det var en galisisk restaurant, så da var det kanskje ikke så rart at vi ikke hadde opplevd det andre steder.

Samme dag som vi skulle reise hjem satte vi oss på en taverna i Málaga. Det var fantastisk å sitte der i varmen og se sjøen og den flotte stranden og samtidig nyte deilig mat.

Posted by Oiesof 10:37 Archived in Spain Tagged family_travel Comments (0)

London

På tur med kjæresten for første gang!

semi-overcast 15 °C

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en ukestur til London. Jeg dro med kjæresten min, Tor Marius. Første gang jeg drar på ferie med kjæreste, så var litt spendt på hvordan det kunne bli.. Men det var bare koselig:)

Vi har i hovedsak shoppet, vært på sightseeing og vært på pub(stamm puben ble en O'nells, en irsk pub ved Regent- og Oxford Street). Shoppingen har for det meste foregått i Oxford Street. Der ligger Niketown som Tor elsker og mange mange butikker jeg kunne boltre meg i. Ellers tok vi en tur på Harrods og Hamleys. Av de to sistnevnte var det helt klart Hamleys som var morsomst.

London__H_st_2009_089.jpg

London__H_st_2009_129.jpg

Ellers drov i innom British Museum, Imperial War Museum, Covent Garden, China Town, Notting Hill, Buckingham Palace, Hourse Guards, Trafalgar Square(som desverre ble restaurert), Piccadilly Circus, Tower of London, Tower Brigde og London Dungeons(som ikke anbefales for folk som blir lett redde og missliker å bli skremt).

London__H_st_2009_096.jpg

Med unntak av at vi hadde problemer med å finne fram til riktig bussholdeplass(dårlig merking og feil informasjon fra internett førte til at vi dro London rundt før vi endelig fant riktig holdeplass) for å komme oss til Stansted Aiport, var turen svært så vellykket!

Posted by Oiesof 09:46 Archived in England Comments (0)

Hellas

På chartertur til Platanias på Kreta

sunny
View Hellas 2009 on Oiesof's travel map.

Etter en lang og hard arbeidsperiode på Hunderfossen familie park skulle jeg og min venninne Kari endelig dra på ferie! Vi er begge blitt oppvokst med fordommen mot charterturer, men etter å ha undersøkt en del på nettet fant vi ut at charterturer var det lureste for lommeboken. Turen vår endte dermed med å gå til Platanias på Hellas via Apollo.

Turen i seg selv var veldig grei, og vi annkom med spenning den lille byen og hotellet. Hotellet vårt, Anthimos, så utrolig sentralt! Det var ca 200 meter til stranden og det tok 1-2 minutter å gå til sentrum.

Ettersom hovedmålet på denne turen var å sole seg og bli brun, sier det seg selv at det ikke var den mest innholdsrike ferien. Det gjorde oss ingenting! Vi var slitne og leie etter jobbing, og det som fristet mest var å få en litt gyllen farge til skolestart.

De første dagene greide vi å unngå å bli solbrente. Det var vi svært fornøyde med! Desverre kunne vi ikke si det samme om de neste dagene. Vi ble bare mer og mer solbrente! Etter en ukes tid på Platanias hvor tiden hadde blitt tilbrunget en del i skyggen, bestemte vi oss for å dra inn til Chania. Chania er en av de største byene på Kreta. Målet for Chania turen var å shoppe. Desverre fant vi ikke så mye spennende, så det endte med at Kari kjøpte en øyenskygge. Vi bestemte oss derfor for å besøke gamlebyen i Chania. Vi gikk inn i små smug hvor det ikke var masse turistbutikker, og tok en masse bilder. Det er utrolig hvor mange sjarmerende dører og flotte farger som gjemmer seg inne i små gater i gamlebyen! Senere var vi sliten i beina, og vi bestemte oss for å dra tilbake.

Vi gikk ut å spiste hver kveld. Målet var å prøve en ny rett og en ny restaurant hver kveld. Desverre(?) fant vi noen restauranter vi syns var svært bra, som vi endte med å gå til flere ganger. Pita gyro, som er en billig og deilig matrett, ble spist flere dager. Noen kvelder gikk vi på bar og tok oss en drink, mens andre dager gikk vi bare hjem til balkongen vår for å snakke og ha en rolig kveld. En kveld bestemte vi oss for å gjøre noe helt nytt. Vi skulle dra på karaokebar! Etter et par drinker hadde jeg mot nok til å gå fram og synge foran alle. Dirflaut, men glad jeg har gjort det. Mot slutten av oppholdet bestemte vi oss for å prøve en ny bar, som vi var blitt lokket til fordi vi skulle få gratis shots. Der ble vi kjent med en del norske på vår egen alder. Vi bestemte oss alle sammen for å dra på en av nattklubbene i byen. Det var svært morsomt, men veldig slitsom dagen etter...

På veien hjem hadde vi alt for tunge kofferter! Jeg trodde Apollo opererte med vanlig standard når det gjelder tynge på kofferten. Altså 20 kg bagasje og 10 kg håndbagasje. Jeg hadde betalt ekstra for å få informasjon skriftelig, og på informasjonsarket sto det INGENTING om at på Apollo gjaldt det 20 Kg inkl håndbagasje! Bare håndbagasjen min veide 9 kg hvor 6 kg av dem var bøker fra biblioteket, som jeg altså ikke kunne bli kvitt! Tilsammen fikk Kari og jeg altså 10 kg overvekt. Vi spurte om vi kunne få gå og omorganisere koffertene våre. Det fikk vi lov til. I all hast kastet vi alt som var unødvendig, og så begynte vi påkledningen! Vi kledde på oss nesten ALT vi hadde av klær. Kari tok på seg 14 topper, 3 shortser, 5 par sokker, 2 bikinier og tunge elektroniske saker. Jeg hadde 9 topper, 6 rene truser, 4 shortser og tunge elektroniske saker. Damene veide kofferten igjen og så at jeg hadde koffert på 15 kg og Kari sin på 18, så de lot oss derfor gå. Uten at de tenkte over å veie håndbagasje og at vi var blitt litt tykkere siden sist vi veide kofferten!

Generelt sett er Platanias en bra by for ungdom, men er man ute etter en gresk perle uten skandinaviske turister bør man holde seg LANGT UNNA! Får du trøbbel med bagasjen, som vi gjorde, ikke regn med at noen fra Apollo gidder å hjelpe deg heller... Ellers var turen svært bra:)

Posted by Oiesof 17:00 Archived in Greece Comments (0)

Tyskland

Klassetur med deler av markedsførings- og økonomiklassen til Cloppenburg


View Tyskland 2009 on Oiesof's travel map.


Dag 1 (Onsdag): Avreise fra Norge

Kl. 8 var det avreise fra Lillehammer videregående. Vi var 10 elever fra markedføring og ledelse, og økonomi. Ida kunne desverre ikke bli med pga. operasjon. Bussen til gardemoen tok svært lang tid! Det virket som om bussjåføren kjørte de merkeligste omveier, men omsider kom vi da fram. Da vi hadde sjekket inn gikk jeg og Kristina for å se på bøker. Kristina skulle finne have til tyskeren sin og jeg skulle unngå å bruke penger. Da vi var ferdig i butikken kom jeg ut med en handlepose og Kristina med ingenting. Resten av ventetiden brukte vi jentene på å sitte og snakke. Vi snakket om hva vi gruet oss til og hva vi gledet oss til.

På flyet ble jeg sittende alene. Det var litt kjedelig, men jeg var så heldig at det bare satt én til på samme rad som meg og han satt lengst unna. Derfor hadde jeg et sete i midten så jeg kunne spre beina litt utover. I tilegg var fyren ved siden av ganske kjekk, så jeg hadde ikke så fæl flytur likevel.

Vi landet i Hamburg. Derfra skulle vi ta tog til Bremen. Jeg ble ganske overrakset da jeg så togene. De hadde to etasjer! Spendt og nysgjerrig satte jeg meg inn på toget og gjorde meg klar for en laaaaang tur. Da vi kom fram til Bremen hadde vi 5 min på å finne neste tog som skulle gå til Oldenburg. Vi rakk det fint, bortsett fra at vi ikke fikk så gode plasser pga. at Niklas og Iver var litt trege. I Oldenburg ble vi møtt av Kai som var en av lærerne for tyskerne våre. Kai er litt skummel..

De tyske elevene sto og ventet på oss da vi ankom Cloppenburg. Det var veldig hyggelig og se dem alle igjen, selvom det også føltes litt rart. Vi dro alle sammen til tyskernes skole. Der spiste vi litt mat og ble ønsket velkommen. Deretter skulle alle dra hjem til sitt. Moren til Jenny kom å hentet oss. Hun kunne ikke snakke engelsk og jeg kunne ikke snakke tysk, så det ble rimelig pinlige greier, men det gikk med Jenny som tolk.

Jeg skulle sove på Jennys rom i hennes seng, mens Jenny skulle sove på sofaen på rommet hennes. Fikk litt dårlig samvittighet. men uansett.. Etter at jeg hadde fått pakket litt ut dro vi til en café og møtte noen av de andre tyskerne + deres nordmenn. Der drakk de fleste. Mange smakte på sex on the beach. Jeg tok med en kaffe. Var så trøtt.. Sliten etter lang reise

Dag 2 (Torsdag): Tur til Oldenburg

Torsdag morgen var det tidlig opp for å dra på skolen. Tyskerne skulle ha vanlige timer, mens vi norske skulle lage en brosjyre om Lillehammer. Brosjyren skal bestå av tre språk; norsk, engelsk og tysk. Etter å ha jobbet med den norske delen av brosjyren dro vi til Cloppenburgs svar på Maihaugen. Med andre ord; det var et utendørsmuseum med mangle gamle tyske byggninger. Mange fine hus å se på.

Etter utendørs museet skulle vi spise i spisesalen på skolen. Der fikk vi servert varmt mat fra elevene på kokkelinja. Enkel men god mat. Fikk også en liten dessert. Deretter dro vi inn til Oldenburg. Oldenburg er en litt større by i nærheten. I Oldenburg gjorde vi litt shopping før vi dro hjem igjen. Når vi var vel hjemme bestemte vi oss for å dra ti Roland. Der sang vi singstar, spilte biljard og hadde det kjempekoselig!

Dag 3 (Fredag):

Fredag var nok en skoledag, men denne gangen skulle vi være med tyskerne i deres timer. De går på en yrkesskole med handel og økomomi som deres rettning. Dvs. at de har to dager med vanlig skole og tre dager hvor de trener seg opp for å jobbe i handelsnæringen. Timen besto i at de noen skulle late som de var kunder og skulle bestille noe, deretter skulle det sendes til riktig sted(noen lekte da postman) deretter skulle varen registreres, lages, sendes osv. Alle hadde da forskjellige områder de jobbet innenfor. Det sto for det meste i å trykke inn riktig på et ferdiglagd skjema på pcen. Jeg ble ikke direkte imponert... Vi norske skulle bare sitte å se på at tyskerne våre jobbet. Dette var ganske kjedelig, derfor begynte vi å gå inn og gjøre andre ting på pcen. Da viste det seg at lærerne kan kontrollere pcen! De lukket ned programmene uten at vi kunne kontrollere det. Dermed ble det til at vi satt der og så på tyskerne våre, mens vi prøvde å holde gjespene våre inni oss.

Timen skulle vise seg å være utrolig morsom i forhold til by-sightsingen som kom etterpå. Guiden vår kunne bare snakke tysk, så læreren vår, Anita, måtte oversette. Dette kunne vært et hyggelig avbrekk og en koselig måte å bli kjent med byen, men det ble snarere det motsatte. Guiden vår snakket alt for lenge om ting vi var innom. Hun fortalte om små detaljer på dører og snakket om hver eneste helgen som var avbildet i kirken(det var ganske mange!). Anita, som skulle oversette, kunne i tilegg ikke alle ordene og fikk ikke med seg alt fordi guiden vår sa så alt for mye. Derfor ble det til at hun bare fant opp en del for å få det til å virke som hun oversatte.

På kvelden dro vi på fest hos Sandra. Da fikk vi se kulturforskjeller når det gjelder drikkevaner. Av tyskerne som vi bodde hos var gått over halvparten russiske eller hadde russiske foreldre, så etter alt jeg har hørt om tyskernes og russernes drikkevaner var jeg veldig spendt. Men ting ble ikke som jeg hadde forutsett. Jeg trodde at tyskerne og russerne kom til å helle i seg masse Vodka, bli skikkelig fulle og ta av. Jeg hadde halvveis rett. De drakk en del vodka, men de satt rolig og stille og drakk i passe tempo. En del av nordmennene derimot helte i seg alkohol, ble fulle/hypre etter kort tid og begynte omtrent å danse på bordet. Tyskerne var ganske sjokkerte! Heldigvis var det bare noen få som drakk på denn måten. Noen av oss andre hadde sett på drikkevanene til tyskerne og bestemt oss for å følge deres kultur; altså ikke bli for full.

Dag 4 (Lørdag): Dagstur til Bremen

På lørdag skulle nordmennene og tyskerne ta en dagstur til Bremen. Der fikk vi en guidet av Kai, en av de tyske lærerne. Han hadde før bodd i Bremen(?) og visste derfor mye om byen. Bremen er en av de største byene i området rundt Cloppenburg, og det var derfor en mer interesant bytur enn Cloppenburg. Vi så rådhuset(et svært imponerende byggverk), en kirke, trange og sjarmerende gater og søte gamle hus. Etter den guidede turen fikk vi ha løse tøyler. Alle dro dermed på shopping. Desverre fikk vi litt dårlig tid, og vi fikk ikke gjort så mye shopping som vi hadde ønsket(noe som kanskje var bra for lommebøkene våre?). Etter at tiden for shopping var ute dro vi til et type teknisk museum. Byggverket var svært spesielt. Det var nemlig formet som en type diskos, tror jeg:P. Inni selve bygget var det delt i fire avdelinger. Det var kosmos, mennesket, geologi og jordens indre. I de forskjellige avdelingene kunne man gjøre forskjellig ting og lære hvorfor slik og slik skjedde når vi gjorde det og det. Selve museet besto av flere bygg, men vi fikk desverre ikke tid til å se alt.

På kvelden dro vi på et russisk diskotek i Cloppeburg. Det var kjempesvært! Diskoteket var delt opp i flere rom. Det var hovedrommet, the black room, rom for de over 30, rom med hip hop musikk, rom med tekno musikk osv. Et rom for alle med andre ord! Vi holdt oss samlet i hovedrommet. Der shottet vi vodka, drakk forskjellige cocktails og danset. Veldig koselig! Vi sørget også for at det var alltid noen som ble sittende igjen som kunne passe på drinkene til folk. Så vi var en ansvarsfull gjeng:)

Dag 5 (Søndag):

De fleste hadde håpet at vi kunne sove lenge på en søndag, men dett ble ikke noe av ettersom vi skulle til en dyrepark/mini tivoli. Synne, Linda og jeg bestemte oss for å gå og se på alle dyrene mens de andre lekte seg på de forskjellige attraksjonene. Det var utrolig mange dyr der! Noen av dem så ut til å trives svært godt, mens andre så ikke ut til å ha den aller beste innheiningen... Etter å ha sett på alle dyrene var det vår tur til å leke oss på de forskjellige attraksjonene. Jeg tok en mini berg og dalbane! Det var et stor framskritt for meg ettersom jeg er redd for alt som går fort.

På kvelden ble Jenny og jeg hjemme mens vi så på The O.C som vi begge har fått fullstendig dilla på!

Dag 6 (Mandag): Tur til Papenburg for å besøke Meyer Werft

På mandag var det igang igjen med brosjyre jobbing. Anita var svært stresset fordi vi måtte få alt ferdig oversatt til engelsk så tyskerne kunne begynne å oversette den. Etter å ha stresset oss gjennom oversettelse møtte vi tyskerne våre og gjorde oss klar for neste lille tur. Denne gangen gikk turen til en liten by som het Papenburg. Dert skulle vi besøke bedriften Meyer Werft. Meyer Werft er en bedrift som lager noen av de største cruiseskipene i verden! Vi var med andre ord svært spendt på denne omvisningen.

Først fikk vi se en liten film snutt om historien deres, deretter fikk vi se små modeller av cruisene. Jeg begynt å frykte at vi bare skulle se må miniatyrer da guiden vår førte oss til et annet sted i bygget. I rommet vi sto i var det store glassvinduer som hadde utsikt mot samme bygg, men på andre siden. Det var i alle fall det vi trodde, inntil guiden fortalte at det var et av cruisene de bygger. Det var gedigent! Vi fikk vite at de bygger mindre deler av båten først, før de deretter setter dem sammen. Når de er ferdig bygd blir de ført ut via elven. Da pleier det å feires med fyrverkeri mens mange kommer for å se. Videre fikk vi se bilder fra hvordan det så ut inni de forskjellige båtene. Mye var ganske harry, men ga likevel en følelse av klasse.

På kvelden dro alle over til Dennis. Der drakk vi, danset, snakket og koste oss. Folk begynte etterhvert å spille en eller annen ballek. Jeg er ikke svært begeistret for balleker og bestemte meg derfor for å henge på Iver og Biklas som skulle gå en tur. Vi gikk ganske langt og skravlet og hadde det riktig så koselig. På veien så vi noen kattunger. Vi ble veldig usikre på hva vi skulle gjøre. Vi ville ikke la dem være der alene, samtidig visste vi ikke om kattungene hadde en mor som ville komme tilbake til dem. Vi lot dem være og satset på det siste. Håper moren kom tilbake til dem!

Dag 7 (Tirsdag): Nok en tur til Oldenburg

Tirsdagen startet som de fleste andre dagene med arbeid på brosjyren. Denne gangen skulle tyskerne oversette teksten vår til tysk. Det gikk bra takket være google-translate. Etter jobbing med brosjyren dro vi til Derby Cycle. Derby Cycle er en av de største sykkel-fabrikkene i Tyskland. Her fikk vi se hvordan sykler ble laget fra bunnen av(med unntak av noen deler som kom fra Kina). Det var veldig interesant og lærerikt.

Da vi var ferdig med bedriftsbesøket dro vi tilbake til skolen for å spise mat. Det var igjen de som hadde kokke-fag som laget mat til oss. Veldig god mat, men jeg rakk desverre ikke spise desserten før vi ble kastet ut(ringeklokken ringte og varslet ny time). Etter at vi var ferdige på skolen dro Jenny, Jenny's mor, Monica(moren til jennys kjæreste, som snakket litt engelsk) og jeg til Oldenburg. Der fikk vi gjort en del shopping! Jeg fikk kjøpt et par sko, gymbag, The O.C sesong 1 og 2 og en del billig sjokolade. Det var en veldig hyggelig tur. Følte at jeg ble bedre kjent med både Jenny, moren og Monica i løpet av turen.

Dag 8 (Onsdag): Høydeskrekk i høydepark

På onsdag begynte vi å jobbe med framføringen vi skal ha om Lillehammer. Vi begynte å plukke ut det mest relevante stoffet og lage plakater. Niklas og jeg skal ha om Lillehammers økonomi som atageligvis er det kjedeligste man kunne hatt om, men men.

Rektor på Lillehammer vgs hadde nå ankommet Cloppenburg. Han skulle være med oss de siste dagene(vi måtte egentlig ha med to lærere på hele turen, men ingen andre hadde kunnet). Vi dro avgårde på sykkeltur. Vi fikk låne sykler av skolen. Jeg fikk antageligvis den eldste de hadde. Den var rusten og hadde ingen gir! Heldigvis var det ikke så altfor mange oppover-bakker der vi syklet, men jeg sleit der det var noen. Etter en times sykkeltur kom vi fram til målet. Målet var en type høydepark. Det var festet forskjellige ting mellom trærne og målet med aktiviteten var å komme seg gjennom forskjellige løyper. Vi var heldigvis sikret, for det var rimelig høyt over bakken. Jeg som har høydeskrekk var litt skeptisk, men jeg prøvde likevel. Noen av tingene vi måtte gjennom var svært vinglete og føltes usikre, men jeg greide meg likevel. Jeg endte tilslutt med å ta det vanskeligste nivået! Desverre, da jeg nærmet meg slutten av den vanskelige løypa kom jeg til et punkt der jeg ikke greide meg. Jeg vinglet skikkelig og følte meg utrygg. Jeg kom meg over, og da begynte jeg og gråte. Jeg var kjemperedd og ville ned. De som jobbet der som skulle passe på prøvde få meg til å gå videre, men jeg orket ikke. Han ene som jobbet der sa tilslutt at han skulle få meg ned. Jeg ble kjempeglad! Desverre viste det seg at han bare skulle hjelpe meg med å få meg gjennom resten av løypa. Grunnen var at han mente at jeg hadde vært så flink og kommet meg gjennom det meste at selvtilitten min hadde hatt godt av å fullføre. Så jeg fullførte, heldigvis:) Jeg var glad og fornøyd da jeg kom ned, og bestemte meg for å ikke klatre opp i et tre igjen:P

Da vi kom tilbake fra høydeparken skulle vi grille på skolen. Det var veldig godt og svært trivellig!

Dag 9 (Torsdag):

I dag var det siste innspurt med plakater og framføringer. Ingen av oss følte oss sikre på det vi skulle ha om, men heldigvis var det ikke det mest seriøse foredraget. Snarere tvert imot:P Etter den siste inntense jobbingen dro vi på på en bedrift som produserte grønnsaker. Det var for meg en GEDIGEN gård. Der kom det polakker på sommeren som jobbet i 4 måneder med å plukke grønnsakene. Selve omvisningne var ikke veldig spennende, ettersom det ikke skjedde så alt for mye da vi var der. Det morsomste var kanskje å se effektiviteten til polakkene.

Etter å ha besøkt bedriften og sett over notatene våre var det klart for framføring. Niklas og jeg skulle selvsagt fortelle vårt til sist. Med andre ord det kjedeligste tilslutt. Tyskerne virket ikke veldig begeisret for det vi hadde å si. Noe av grunnen kan være at de ikke forsto alt vi sa, ettersom de ikke greier å få med seg engelsken om vi snakker for fort.

Endelig ferdig med framføringen dro vi på en restaurant som moren og faren til en av tyskerne eide. Det fikk vi gul aspargessuppe til forrett. Den var svært god, selvom det ikke virket veldig avansert laget. Hovedretten besto av skinker, div. kjøtt, gul overkokt asparges, poteter og sauser. Svært mye å velge mellom. så måtte ta litt av hvert. Da jeg følte meg rimelig stappa kom desserten på bordet. Desserten besto av is og jordbær. Jeg greide å spise litt for høfffelighetens skyld.

Tilslutt samlet alle ungdommene seg hos Sandra. Her hadde vi en siste farvell-fest. Det var selvsagt da jeg fikk skikkelig god kontakt med noen av tyskerne, og da merket jeg at det faktisk ville bli litt trist å komme hjem, selvom det også ville bli utrolig herlig! Skjedde noe "drama" på festen. Niklas hadde helt øl på plenen noe som gjorde Sandra svært sur, bortsett fra det syns vi alle det var en fin siste kveld.

Dag 10 (Fredag): Avreise fra Cloppenburg

Avreise dagen besto av blandede følelser. Jeg var glad jeg skulle hjem og se familie igjen, samtidig var jeg trist for at jeg kanskje aldri får se Jenny igjen. Vi har lovet å holde kontakt på mail, så jeg håper vi får til det:)

Da var bloggen min om denne klasseturen endelig ferdig!

Posted by Oiesof 03:14 Archived in Germany Comments (0)

(Entries 41 - 45 of 47) « Page .. 4 5 6 7 8 [9] 10 »